Lär dig ett nytt språk – 3 nya tips

Oavsett om du vill ha det för att smycka ditt CV eller för att kunna göra sig förstådd i andra länder så är det inte en dum idé att lära sig ett nytt språk. Det kan vara otroligt användbart att prata fler än ett språk och det är aldrig försent att ge sig på något helt främmande. Det finns olika tekniker för att lära sig språk men här kommer tre bra tips för att bemästra ett språk så fort som möjligt.

Tips 1

Kolla på filmer och serier där språket du vill lära dig talas. Förutom att det kan vara njutbart bara för underhållningens skull så får du även en känsla för språket och snappar troligt upp de vanligaste uttrycken. Film och serier är inte att underskatta när det kommer till språkinlärning, ofta lär du dig betydligt mer än du tror.

Tips 2

Använd appar som riktar sig till att lära ut främmande språk. Det finns många olika appar som kan hjälpa dig i din resa att bli flytande i ett nytt språk. Övning ger färdighet och genom att träna lite varje dag kan du komma väldigt långt efter en månad eller redan efter en vecka. Det är viktigt att träna på alla delar av språket det vill säga läsande, skrivande, tal och hörförmågan.

Tips 3

Gör en språkresa till ett land som talar språket du vill lära dig. Det kommer kanske inte som någon överraskning att du ofta blir väldigt duktig på ett språk genom att bo med modersmålstalare. Genom att exponeras för ett nytt språk och en ny kultur kan du accelerera din språkinlärning. En av de viktigaste premisserna för att en språkresa ska vara effektfull är att du inte reser med en kompis som har samma modersmål som du själv. Detta kommer utan tvivel betyda att ni pratar ert modersmål mer än om du gjort resan själv vilket besegrar syftet med språkresan.